YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Wonder Woman (2017) leeftijd 12 geweld eng

0702

FILMTREND.NL Poster: Wonder Woman (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 15 juni 2017
Distributeur: Warner Bros
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Duur: 133 min.
Regie: Patty Jenkins
Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Saïd Taghmaoui, Ewen Bremner, Eugene Brave Rock, Lucy Davis, Elena Anaya, Lilly Aspell, Doutzen Kroes, e.a.


Trailer Official Site


Eerste solofilm van DC over Diana, prinses van de Amazones, die het als Wonder Woman op zich neemt om de mensheid te beschermen

FILMTREND.NL Poster: Wonder Woman (2017) Doordat Diana Prince is opgegroeid in een idyllische omgeving zonder discriminatie, ontstaan er geestige cultuurbotsingen. Traditionele kleding, etiquette, alledaagse gewoontes, voortdurend moet Steve Trevor de wereldvreemde superheldin corrigeren. Achter die humor zitten duidelijke feministische ondertonen, waarbij dagelijkse of mannelijke taferelen in een ander licht worden gezet en de idealistische Diana Prince wordt geconfronteerd met de realiteit. Gelukkig is het nooit prekerig en zodanig verweven door het verhaal en het karakter van Wonder Woman, dat het nooit geforceerd overkomt. Eerder als essentieel en verfrissend.

 

FILMTREND.NL Poster: Wonder Woman (2017) Wat de film tevens enorm helpt, is de juiste hoeveelheid actie. In tegenstelling tot eerdere DCEU-films wordt alleen geweld ingezet wanneer het er echt toe doet. Er wordt meer ruimte gegeven aan karakteropbouw, maar zodra er een actiescène langskomt, heeft deze ook impact. Bovendien past het bij Wonder Womans ontwikkeling en een van de thema's: geweld is zelden de oplossing, eerder een recept voor escalatie en nodeloze conflicten. Af en toe glipt er wel wat invloed van Zack Snyder in een actiescène, zeker wanneer Wonder Woman in al haar slowmotion-glorie tekeergaat. Gelukkig weten Jenkins en Heinberg het visuele geweld te beteugelen door de actie op de juiste manier te verdelen.

Martijn Hamerling - Filmtotaal
comments powered by Disqus