YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


X-Men: Apocalypse (2016) leeftijd 12 geweld eng

0651

FILMTREND.NL Poster: X-Men: Apocalypse (2016)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 19 mei 2016
Distributeur: 20th Century Fox
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Duur: 144 min.
Regie: Bryan Singer
Cast: James McAvoy, Channing Tatum, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Kodi Smit-McPhee


Trailer Official Site


Derde X-Men prequel met Oscar Isaac als Apocalypse, de allereerste mutant die na duizenden jaren ontwaakt en teleurgesteld is in de wereld

FILMTREND.NL Poster: X-Men: Apocalypse (2016) Met X-Men: Apocalypse sluit Bryan Singer de tweede X-trilogie af, een reeks die zijn oorsprong vindt in zijn eigen X-Men van alweer zestien jaar geleden. Die film luidde het begin in van de superheldenrage in Hollywood die nog steeds onverdroten voortraast. Singer levert zijn vierde X-film af en voor het eerst de hekkensluiter van een trilogie, nadat hij het afsluiten eerder aan anderen overliet. Dat resultaat werd destijds weggehoond, waarop Singer nu mag bewijzen dat hij het afmaken van andermans werk wel in de vingers heeft. Want hoewel hij ook verantwoordelijk was voor het vorige deel, borduurt hij toch voort op het werk van Matthew Vaughn in X-Men: First Class. Dat Singer steken laat vallen bij de afronding kunnen we hem vergeven, want met X-Men: Apocalypse heeft hij opnieuw een vermakelijk superheldenspektakel geschapen. Het blijkt echter een variatie op een thema, wat suggereert dat de reeks wel degelijk behoefte heeft aan vers bloed.

 

FILMTREND.NL Poster: X-Men: Apocalypse (2016) Want de vraag hoe vaak men hetzelfde verhaal kan blijven herkauwen, dringt zich onvermijdelijk op. Ook dit keer doemt een onmetelijk krachtige mutant op, die besluit dat de mensheid moet wijken voor een sterker ras, waarop een stel verschoppelingen zich moet verenigen om het onheil af te wenden. De grote boosdoener is ditmaal een duizenden jaren oude mutant die ooit met harde hand regeerde als farao, maar destijds levend begraven werd. Nu ontwaakt hij in de jaren tachtig en ziet hij ruimte voor verbetering van de wereld naar zijn eigen extreme maatstaven. Daartoe rekruteert hij een viertal andere mutanten, onder wie een opnieuw verbitterde Magneto, die tot dusverre in beide reeksen de primaire booswicht vormde, maar nu gereduceerd wordt tot volgeling. Ondertussen mag een nieuwe generatie X-Men aan het werk om het naderende Armageddon een halt toe te roepen. Daarbij concentreert Singer zich meer op het ontwikkelen van nieuwe relaties tussen de diverse personages dan op het in ere houden van bestaande.

Jan Roselaar - FilmTotaal
comments powered by Disqus